پیدایش ایزوگام:
طبق گزارش های باستان شناسی در دوره ی حکومت ایلامی ها انسان ها برای جلوگیری از ورود حشرات ،بوی نامطبوع ونفوذآب از نوعی ازوگام که با خاک رس و قیر معدنی ساخته می شد استفاده می کردند وبه شکل ملات بر سکونتگاه های خود می زدند؛چندین سال بعد با پیدایش آسفالت و قیرگونی انسان ها ازین دوماده برای انجام عایق بندی استفاده می کردند اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی عایق های رطوبتی پیش ساخته یا ایزوگام ها تولید شده اند که از مقاومت بالایی در برابر رطوبت وهمچنین داشتن مزیت های بی شماری که دارد جای عایق های قدیمی را گرفته است.
ایزوگام چیست؟
ایزوگام یک عایق ضد رطوبتی است که برای جلوگیری از نفوذآب به داخل مورد استفاده قرار می گیرد،ایزوگام از دولایه الیاف شیشه ای وپلی استر ساخته می شوند که توسط قیر تقویت شده و با روکش های پلیمر پوشانده می شوند.ایزوگام ابتدا در کشور ایتالیا مورد استفاده قرار گرفت سپس کشور ایران از آن الگوگرفته و هم اکنون یه محصول بومی شناخته می شود که نقش بسیار مهمی در صنعت ساخت وساز وصنایع تاسیساتی دارند.ایزوگام مرغوب به صورت رول های وکیوم شده در ابعاد 10×1 )طول ×عرض)، دارای وزن 37 تا 42 کیلوگرم و ضخامت های 3 تا 5 میلی متر تهیه وعرضه می گردد.
ایزوگام از لایه های مختلفی ساخته شده که عبارتند از:
(ترتیب لایه ها از رو به کف)
1-رویه ی اولیه ی آن از جنس پلی اتیلن است که هم به صورت ساده وهم به صورت فویل دار تهیه می شود.
2- دومین رویه ی آن از الیاف شیشه ای یا تیشو ساخته شده است.
3- لایه ی سوم آن الیاف پلی استر می باشد.
4- چهارمین لایه مواد افزودنی که همان قیر و پلیمر است ، می باشد.
5- آخرین لایه از جنس پلی اتیلن است.
این پنج لایه با ترکیب شدن وقرار گرفتن در کوره های مخصوص باعث ساخت ایزوگام می شوند.
ایزوگام ها توسط حرارت وگرما به محل مورد نظر نصب می شوند و میانگین طول عمر آن ها به 10سال میرسد،عایق های رطوبتی پیش ساخته خود به تنهایی می توانند یه عایق رطوبتی کامل و مقاوم در برابر شرایط جوی باشند.
کاربرد های ایزوگام (عایق رطوبتی پیش ساخته)
1-عایق بندی پشت بام و دیوار ها
2- عایق بندی سرویس های بهداشتی
3- استفاده از ایزوگام در صنایع تاسیساتی و ساخت وساز
4- استفاده در صنایع تونل سازی ،سد سازی و ...
مواد تشکیل دهنده ایزوگام:
با ترکیب شدن 60 الی 70 درصد قیر صنعتی ، یک لایه فویل آلومینیوم به ضخامت 14 تا 16 میکرون ،یک لایه تیشوی نخ دار ، یک لایه پلی استر سوزنی ، پودر تالک ومس 600 ، مواد پلیمری اتکتیک پلی پروپیل ، فیلم پلی اتیلن و چسب و باند در ماشین های مخصوص ساخت ایزوگام ، عایق های رطوبتی پیش ساخته به وجود می آید که بنا به ساختار آن ، طرز استفاده ازآن در شرایط اقلیمی دارای انواع متعددی می باشد.
انواع ایزوگام:
1/ طبق مواد تشکیل دهنده ی آن به دو دسته ی :
الف:ایزوگام پلیمری
ب:ایزوگام دمیده
2/ طبق روکش های آن به سه دسته ی :
الف:ایزوگام فویل دار
ب:ایزوگام ساده
ج:ایزوگام سنگ ریزه ای
3/ طبق لایه های آن به سه دسته ی :
الف:ایزوگام تک لایه
ب:ایزوگام دولایه
ج:ایزوگام سه لایه
ایزوگام های پلیمری:
ایزوگام های پلیمری از 60 الی 70 درصد قیرخالص همراه با یک لایه فویل آلومینیوم ،یک لایه تیشو ،یک لایه پلی استرو گونی پلاستیکی ،پودرتالک وپوشال گونی ساخته می شوند.ویژگی مهم این عایق وجود قیر خالص آن است که دوام آن را دوبرابر میکند.ایزوگام های پلیمری دارای انعطاف پذیری بالا ،مقاومت بالا دربرابر گرما وسرما ،دارای وزن مناسب و نصب اسان هستند.ضریب هدایت حرارتی ایزوگام های پلیمری بین50- تا 1000+ درجه سانتیگراد می باشد.
ویژگی های ایزوگام های پلیمری:
1-هنگام نصب بوی نامطبوع ندارد.
2- عایق پلیمری طبق استاندارد های ملی ایران ساخته شده و جزء گروه A عایق های رطوبتی محصوب می شوند.
3- دارای ضخامت کم و چسبندگی بالا به دلیل کم بودن فاصله های مولکولی آن.
ایزوگام های دمیده:
ازترکیب شدن قیر های دمیده (ازدمیده شدن قیر همراه با فشار هوا درون مازوت یا نفت کوره ها بدست می آید.) ،فویل آلومینیوم ، تیشو ،پلی استر،گونی پلاستیکی و پودر تالک در کوره های مخصوص ایزوگام دمیده ساخته می شود که دوام کمتری نسبت به ایزوگام پلیمری دارد.ایزوگام های دمیده به دلیل ضخامت بالایی که دارند از چسبندگی کمتری برخوردار هستند.یکی از معایب ایزوگام های دمیده در بوی نامطبوع آن هنگام استفاده است(به دلیل ترکیبات قیری آن).قیرهای دمیده شده به رنگ های قهوه ای تیره و سیاه هستند که با افزایش دما از حالت جامد به حالت خمیری در می آیند.
ویژگی های ایزوگام های دمیده:
1-عمر پایین ایزوگام های دمیده شده (بین 1الی 2سال)
2- درجه نفوذ پایین رطوبت وآب و...
3- انعطاف پذیری بالا
4- کم بودن حساسیت های قیر های دمیده شده دربرابر شرایط آب وهوایی
کاربردهای ایزوگام های دمیده:
1-ساخت ورقه های عایقی برای پوشش بام ها
2- کاربرد آن درباتری ماشین آلات و اندودکاری ها و...
ایزوگام های فویل دار(روکش آلومینیوم):
ایزوگام های فویل دارنوعی روکش از جنس آلومنیوم ،پودر و نایلکس دارند که در کارخانه جات بعد از تولید ایزوگام روی آن پرس می کنند،ایزوگام های فویل دار از کیفیت بالاتری برخوردار هستند و کاربرد آن ها در صنعت ساخت وساز بسیار زیاد است به طوری که در پشت بام ها ، روف گاردن ها وتمامی سطوحی که در معرض آفتاب ،بارندگی و ... باشد به چشم میخورند.وجود روکش آلومینیومی روی ایزوگام ها مانع شل شدن و از بین رفتن آن ها دربرابر حرارت می شود چراکه نور تابیده شده به خود را منعکس می کند.ایزوگام های فویل دار یک رسانا هستند به همین دلیل از تردد روی آن هنگام بارندگی پرهیز کنید.
ویژگی های ایزوگام فویل دار:
1-داشتن عرض های 95 سانتی متری به دلیل هم پوشانی بهتر.
2- داشتن ضخامت هایی بین 14 تا 16 میکرون.
3- دارای وزن 200 تا 280 کیلوگرم در هر رول ایزوگام
انواع ایزوگام فویل دار
1/ ایزوگام های فویل دار تک لایه
(دارای دولایه داخلی از جنس پلی استر و باند اسپان است که ضخامت آن 3 میلی متر است از کاربرد آن می توان درعایق بندی فضاهای گنبدی و شیروانی هارا نام برد.)
2/ ایزوگام فویل دار دولایه
(این نوع ایزوگام از دولایه پلی استر و تیشو ساخته شده که از مقاومت ، استحکام و طول عمر بالاتری برخوردار است؛ضخامت هر رول آن بین 3.5 تا 5 میلی متر است.)
3/ ایزوگام فویل دار سه لایه
( این ایزوگام به دلیل افزایش لایه ها فقط به صورت سفارشی ساخته میشود که مقاوم تر از دیگر ایزوگام ها می باشد.)
4/ ایزوگام های فویل دار طرح دار
(ایزوگام های رنگی از 30 تا 35 درصد قیر خالص در ضخامت های 3.5 تا 4 میلی متر تولید می شوند که از مقاومت بسیار بالایی در برابر پرتوهای فرابنفش برخوردارند.ایزوگام های رنگی دارای انواع مختلفی چون لانه زنبوری ، طرح چوب ، طرح سنگی و سرامیکی ، طرح چمن و سنگی و ... می باشد.
برخی از ویژگی های ایزوگام های رنگی عبارتند از: انعطاف پذیری بالا ، قدرت و دوام بالا ، دارای وزن مناسب در هر رول (40 کیلوگرم ) ، ضریب مقاومت بالا دربرابر عوامل جوی ، نداشتن بوی نامطبوع هنگام نصب و ... می باشد.
معایب ایزوگام های رنگی:
1-قیمت بالا درهنگام خرید
2- انجام عملیات زیر سازی ،شیب بندی و... برای نصب ایزوگام رنگی
کاربرد ایزوگام های رنگی:
1-استفاده از ایزوگام های رنگی برای کف استخرها و زمین های ورزشی
2- استفاده از ایزوگام های رنگی برای پارکینگ ها و سقف ساختمان ها
3- استفاده در معابر عمومی و ساخت دیوار های سنگی وچوبی و ...
قیمت ایزوگام های رنگی:
ایزوگام های رنگی بر اساس نوع طرح و کاربردی که دارند قیمت گذاری می شوند همچنین نوع ضخامت آن،پوشش آن و محل استفاده از آن در تعیین قیمت ایزوگام های رنگی تاثیر بسیار زیادی دارد.)
ایزوگام های ساده (بدون روکش ):
ایزوگام های بدون روکش ماندد ایزوگام های فویل دار تولید می شوند با این تفاوت که دیگر روکشی روی آن پرس نمی شود معمولا از ایزوگام های ساده در پی ،فونداسیون ،عایق کاری کف سرویس های بهداشتی ،آشپزخانه ها و... استفاده می شود که بعد روی آن عملیات کاشی کاری یا ... صورت می گیرد.قیمت ایزوگام ساده کمتر از ایزوگام فویل دار می باشد.
ایزوگام سنگ ریزه ای:
ایزوگام های سنگ ریزه ای مانند دیگر ایزوگام ها ساخته می شوند با این تفاوت که الیاف پلی استر آن از جنس الیاف سوزنی بافته نشده است و رویه ی آن از جنس سنگ ریزه می باشد.ایزوگام های سنگ ریزه ای در رنگ های قرمز ، سفید ، طوسی و... تولید می شوند که از مقاومت بالا،چسبندگی بالا و طول عمر بالاتری برخوردار هستند که علاوه بر این ویژگی ها زیبایی ایزوگام های سنگ ریزه ای باعث شده در نماهای بیرونی و روف گاردن ها به کرات استفاده شوند.
معایب ایزوگام های سنگ ریزه ای:
1-وزن زیاد
2- رویه سنگی آن باعث می شود در تابستان گرمای زیادی را به خود جذب کند که این مسئله بسیار آزاردهنده است.
ایزوگام های تک لایه:
ایزوگام های تک لایه از یک لایه پلی استر ساخته می شوند که موجب بالارفتن خاصیت چسبندگی آن می شود.پلی استر استفاده شده در ساخت ایزوگام های تک لایه باید بسیار مرغوب باشد که در اتمام کار دچار پارگی یا ضخامت های متغیر و سطح ناهمواری نشوند.ایزوگام های تک لایه به دلیل ظرافتی که دارند بیشتر در اطراف شناژها ، محیط های هندسی و گوشه های دیوار استفاده می شوند.قیمت ایزوگام های تک لایه به دلیل نبود لایه ی تیشو کمتر از دیگر عایق ها است.
ایزوگام های دولایه:
ایزوگام های دولایه از دولایه پلی استر و دولایه تیشو ساخته می شوند که دارای ضخامت 4 تا 5 میلی متر می باشند.ایزوگام های دولایه از کیفیت بالاتر و مقاومت بالاتری نسبت به ایزوگام های تک لایه برخوردارند همین عامل باعث شده در مکان هایی که بیشتر رطوبت وجود دارد کاربرد بهتری داشته باشد.
ایزوگام های سه لایه:
ایزوگام های سه لایه به مراتب از کیفیت ،مقاومت،استحکام ،چسبندگی و طول عمر بالاتری نسبت به دیگر ایزوگام ها برخوردار است ،این امر باعث شده ایزوگام های سه لایه محصولی خاص و فوق العاده شناخته شوند و قیمتی بالاتر نسبت به دیگر ایزوگام ها داشته باشد.
ایزوگام های تک لایه بهتر است یا ایزوگام های دولایه؟
ایزوگام های تک لایه و دولایه ساختاری مشابه دارند و تنها تفاوت آن ها در تعداد لایه های آنها می باشد؛ایزوگام های تک لایه ودولایه میتوانند با روکش یا بدون روکش تولید شوند.معمولا ایزوگام های دولایه به دلیل داشتن لایه ی تیشو از مقاومت بالاتری نسبت به ایزوگام های تک لایه برخوردارند.
نکات اساسی پیش از نصب ایزوگام:
1/ داشتن بستری صاف و هم تراز (هرگونه تورفتگی یا برامدگی باید کاملا اصلاح شود).
2/ در زمان وقوع بارنگی ،برف ،طوفان و گردوغبار بهتر است عملیات ایزوگام کاری به تعویق میافتد.
3/ در دمای کمتر از 5- ایزوگام نکنید زیرا خاصیت الاستیکی آن از بین می رود.
4/ سطحی که ایزوگام روی آن قرار میگیرد باید شسته شده و کاملا خشک شود تا هیچ گردوغباری و آلودگی روی آن وجود نداشته باشد.
5/ تمام گوشه های دیوار باید توسط سیمان ماهیچه کشی شود(به دلیل اینکه عایق نباید در زاویه 90 درجه نصب شود چون ممکن است پاره شود).
6/ ایزوگام هارا طوری قرار بدهید که همپوشانی داشته باشد(10 سانتی متر روی یکدیگر).
وسایل مورد نیاز برای نصب ایزوگام:
1/ مشعل(چراغ شعله پخش کن)
2/ کمچه
3/ ماله بندکشی
4/ فندک جرقه ای
5/ تیغ موکت بری فلزی
6/ دست کش نسوز برزنتی
7/ کفش های نسوز با ساق های بلند و کف صاف
8/ کپسول گاز مایع
نحوه ی برش ایزوگام:
برای برش ، رول های ایزوگام را از محل خروجی آب شروع به انداختن میکنیم و با خط کش های فلزی فاصله هایی به عرض 90 سانتی متر علامت گذاری میکنیم و با تیغ موکت بری شروع به برش رول های ایزوگام میکنیم.لازم به ذکر است هنگام برش ایزوگام باید آن را در خطی صاف بزنید تا با قرار گرفتن تمامی رول ها کنار یکدیگر به ترازی هم دست و هم پوشانی کامل برسید.
طریقه ی نصب ایزوگام:
1/ ابتدا سطح مورد نظر را شسته صبر میکنیم تا خشک شود.
2/ عملیات زیرسازی در صورت نیاز.
3/ استفاده از قیر یا پرایمر.
(اگر سطح مورد نظر از کیفیت خوبی برخوردار نباشد ناچار به انجام عملیات زیرسازی با قیر و پرایمر هستیم.)
4/ اندازه گیری دقیق.
5/ باز کردن رول های ایزوگام.
(رول های ایزوگام 10 متری را باید ابتدا به دو دسته ی 5 متری تقسیم کنید سپس از محل آب راه شروع به انداختن آن کنید.هنگام باز کردن اگر با پاشنه های ایزوگام روبه رو شدید با کمی حرارت آن را بازکنید تا پاره نشود.)
6/ نصب ایزوگام.
(رول های ایزوگام را کنار یکدیگر قرار داده به طوری که هر لایه ایزوگام به اندازه ی 10 سانتی متر روی هم قرار بگیرند تا هم پوشانی کامل صورت بگیرد؛سپس با استفاده ازمشعل ازوسط شروع به حرارت دادن می کنیم(به دلیل هم تراز شدن لایه ها) اگر روی ایزوگام ها پلاستیک قرار داشت آن را می کنیم سپس حرارت دادن را آغاز میکنیم ، با گرم شدن ایزوگام پلی استر آن ( لایه ی رویی) جدا می سوزد سپس با تنظیم کردن لایه ها به طور دقیق با غلتک های مخصوص از وسط شروع به هدایت کردن مواد ایزوگام به اطراف می کنیم تا تمام چین وچروک ها باز شود ( عملیات نصب ایزوگام باید توسط نصابان ماهر عایق بندی صورت بگیرد )سپس لبه های ایزوگام هایی که بغل دیوار یا کنج قرار دارند با کمک جوش به زمین وصل میکنیم دقت کنید که لایه های ایزوگام با زاویه 45 درجه تا 10 سانت روی دیوار ها به دلیل عایق بندی بهتر و دقیق تر کشیده شود.
7/ استراحت دادن ایزوگام.
(چند روزی تا خشک شدن ایزوگام طول میکشد ، در این ایام از تردد و شست و شوی آن بپرهیزید.)
8/ در صورت نیاز می توانید روی آن را کاشی ، موزاییک یا ... کنید.
کاربرد ایزوگام:
1/ عایق بندی در صنایع ساخت وساز
2/ عایق بندی در صنایع تاسیساتی ، تونل سازی ، سدسازی و ...
3/ استفاده از ایزوگام در پی و فونداسیون ها
4/ عایق کاری باند های فرودگاه
5/ عایق بندی کف استخر ها ، پل های هوایی ،کانال های آبیاری و ...
6/ عایق بندی صنایع مرغ داری ، کشاورزی ،دامداری و ...
7/ عایق بندی لوله های آب گاز ،نفت و ...
مزایای ایزوگام:
1/ نصب سریع و آسان
2/ هزینه ی مناسب
3/ مقاوم در برابر رطوبت و...
4/ عدم نیاز به برف روبی
5/ مقاوم در برابر پرتوهای uv و فرابنفش
6/ وجود استانداردهای ملی و ضمانت های کتبی
7/ مقاوم دربرابر ضربات به دلیل داشتن لایه ای جنس پلی استر
8/ مقاوم دربرابر تابش آفتاب
9/ مقاوم دربرابر پوسیدگی و شکستن
10/ مقاوم دربرابر انقباظ و انبساط های متعدد
معایب ایزوگام:
1/ طول عمرپایین
2/ تجزیه شدن براثر پرتوهای فرابنفش (ایزوگام های بدون فویل)
3/ گران بودن برخی از ایزوگام ها به دلیل مواد اولیه ی خارجی آن
4/ فاسد شدن عایق آن اگر در شرایط نامطلوب قرار بگیرد.
خرید ایزوگام:
در خرید ایزوگام باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
یک ایزوگام استاندارد دارای ویژگی هایی چون:داشتن استاندارد های لازم، حک شدن تاریخ تولید و انقضا، وزن عایق و ابعاد عایق روی لیبل آن همچنین نداشتن بوی نامطبوع و سالم بودن رول های ایزوگام می باشد.برای شناخت ایزوگام مرغوب کافی است دستتان را روی قسمت خارجی آن بزنید اگر ذرات سیاه یا بوی نامطبوع گازوئیل به مشامتان خورد بدانید که آن ایزوگام از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست.
شرکت نوین عایق یکی از قدیمی ترین و با سابقه ترین آنلاین شاپ های معتبر در کشور ایران می باشد که تمامی محصولات خود اعم از انواع ایزوگام ها ، انواع عایق های پشم سنگ وپشم سرامیک ، انواع پشم شیشه و ... را ضمانت میکند؛ شما میتوانید قبل از خرید محصولات عایقی خود با کارشناسان فروش شرکت نوین عایق ارتباط برقرار کنید واز مشاوره های رایگان این شرکت جهت خرید محصولی مناسب با شرایطی که دارید اقدام کنید.ایزوگام های شرکت نوین عایق طبق استاندارد های ملی ایران ساخته شده و دارای ضمانت نامه های معتبر به صورت کتبی می باشد.شما می توانید به صورت حضوری، تلفنی وآنلاین اقدام به خرید محصولات عایقی خود بکنید.
قیمت ایزوگام:
معمولاقیمت ایزوگام ها بر مبنای داشتن نشان استاندارد ملی ،داشتن ضمانت های کتبی و بیمه نامه های معتبر از طرف شرکت ، شرایط آب و هوایی منطقه ای که در آن سکونت دارید و مکانی که نیاز به ایزوگام دارد تعیین می شود.
صادرات ایزوگام:
صادرات ایزوگام به کشورهای خارجی باعث شناخته شدن توانایی های تولیدات ملی همچنین قدرت اشتغال زایی و افزایش درآمدزایی شده است.شرکت نوین عایق با کسب نمایندگی اصلی از شرکت پشم شیشه ایران توانسته محصولات عایقی خود اعم از انواع ایزوگام ها و ... را به کشور های آسیایی ،اروپایی ،عربی و... صادر کند.
کیفیت بالا،قیمت مناسب،نحوه ی برش و نحوه ی صادرات آن به کشورهای مختلف موجب شده شرکت نوین عایق از اهمیت بالایی در سطح صادرات محصولات عایقی پیدا کند همچنین با تولید انواع ایزوگام های با کیفیت این امکان را به عموم مردم در هر نقطه ای از کره ی زمین که قرار دارند داده است تا با توجه به شرایط اقلیمی که دارند بتوانند از بهترین نوع عایق در راستای عایق بندی استفاده کنند.ایزوگام های سه لایه ،ایزوگام طرح دار و برخی از انواع ایزوگام های فویل دار از پرفروش ترین محصولات صادراتی شرکت نوین عایق می باشد.
شرکت نوین عایق با صادرات محصولات عایقی خود به کشور هایی چون عراق ،ترکیه ،بحرین ،قطر،ارمنستان ،ونزوئلا ،استرالیا و... توانسته اعتماد عموم مردم را در جهت تولید محصولی با کیفیت جلب کند.